1 – 3 dages levering.

Barbara Fores Abrisat HQ PNG WEB

Abrisa’t 2017

Pris pr. stk . v/1 stk.: 130,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 110,00 kr

Vingården Bàrbara Forés er lokaliseret i byen Gandesa i DO Terra Alta og drives af ægteparret Manuel Sanmartín og Carmen Ferrer med deres datter Pili Sanmartin Ferrer.

Med deres vinproduktion ønsker de at fremhæve landskabernes betydning for vinenes karaktér.

Landskaberne er tørre og er en mosaik af vinmarker, oliventræer og kornmarker; masser af sol, meget lidt regn og omgivende fauna af Middelhavsplanter som gyvel, tornblad, rosmarin, timian og brombær sammen med uensartede områder af skov og alt hvad der vokser der.

Hele denne mosaik er med til at præge vinstokkene og druerne og dermed vinenes karakteristika.

Vingården og dens produktion er certificeret økologisk (CCPAE, The Catalan Council of the Organic Production) og praksis i vingården strækker sig ud over kravene fra den økologiske certificering. De betragter det som deres vigtigste mål at reetablere jordens frugtbarhed, reducere erosion af jorden og i det hele taget dyrke efter bæredygtige principper.

Markerne – La Sendroseta – er blot en hektar stort område mod syd og mod les Agulles de Bot, Santa Bàrbara bjerget og mod Port d’Orta i Terra Alta. Undergrunden består af ’panal’ – en type kalksten dannet sedimenter fra krebsdyr.

Denne fænomenale orangevin er produceret på 100 % Garnatxa Blanca og er skabt efter gamle metoder, hvor druesaften har kontakt med druernes skind og stilke under fermenteringen i 10 dage – altså grundlæggende på samme måde, som der fremstilles rødvin. Produktionen af denne hvide ”brisado” vin (en type orange vine) er næsten forsvundet og vingården har med denne vin ønsket at anvende gammel viden og kundskaber.

Smuk dyb ravgylden farve over i det orange.

I næsen duft af blomster, frisk grøn frugt, peberfrugt og nyslået hø

I munden næsten perlende. En diskret umiddelbar frisk syre som rødt æble, hasselnød og valnød. Gammelt træ. Ganske let nektaragtig sødme med indhold af salt og en elegant kant af valnøddens bitterhed.

I munden tør og smagen er overordnet kompleks; smagsnoterne myldrer frem en efter en med afbalancerede tanniner og syre. Lang og flot eftersmag.

Vinen er perfekt til både oste, snacks og et stykke stegt kød.

Produktion: 1775 flasker

Bemærk: Vinen har ikke gennemgået en klaringsproces og udsættes blot for let filtrering. Kan med fordel lagres oprejst, så de minimale sedimenter lagres på flaskens bund før skænkning

Barbara Fores Abrisa't 2017 billede af skema