1 – 3 dages levering.

Barbara Forés El Quinta HQ PNG WEB

El Quinta 2017

Pris pr. stk . v/1 stk.: 130,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 110,00 kr

Vingården Bàrbara Forés er lokaliseret i byen Gandesa i DO Terra Alta og drives af ægteparret Manuel Sanmartín og Carmen Ferrer med deres datter Pili Sanmartin Ferrer.

Med deres vinproduktion ønsker de at fremhæve landskabernes betydning for vinenes karaktér.

Landskaberne er tørre og er en mosaik af vinmarker, oliventræer og kornmarker; masser af sol, meget lidt regn og omgivende fauna af Middelhavsplanter som gyvel, tornblad, rosmarin, timian og brombær sammen med uensartede områder af skov og alt hvad der vokser der.

Hele denne mosaik er med til at præge vinstokkene og druerne og dermed vinenes karakteristika.

Vingården og dens produktion er certificeret økologisk (CCPAE, The Catalan Council of the Organic Production) og praksis i vingården strækker sig ud over kravene fra den økologiske certificering. De betragter det som deres vigtigste mål at reetablere jordens frugtbarhed, reducere erosion af jorden og i det hele taget dyrke efter bæredygtige principper.

Navnet ”El Quintà” er katalansk og refererer til at den samme vinbonde dyrker en række små dyrkningsarealer. For vingården Bàrbara Forés refereres til 2 små vinmarker – ”Cometa” og ”Coll de Batea” – begge mere end 40 år gamle. Markerne vender mod øst og vest i et område med bløde bakker. Undergrunden er ’panal’ – en type fint sand og kalksten dannet af sedimenter fra krebsdyr. Vinstokkene producerer små, løse gyldne drueklaser.

Denne fænomenale hvidvin er produceret på 100 % Garnatxa Blanca og i et beskedent antal på blot 4.728 flasker.

Smuk medium gylden farve og nærmest lidt ’fed’ i glasset.

Aromaen er diskret og frisk med noter af appelsin, nyslået græs og cataloupe-melon.

Smagen starter med en ganske diskret sødme, tropisk frugt og hvide stenfrugter. En snert saltholdighed og smagen fylder silkeblødt hele munden. Afsluttes i en lang eftersmag med noter af røg, citronskal og grapens diskrete bitterhed.

Særdeles lækker, fyldig og komplet vin med en lang og kompleks eftersmag.

Kan anvendes til al lyst kød, skaldyr, salater og oste.

Barbara Fores El Quinta 2017 billede af skema