3 CADEC 2016 LA PLACETA

Cadec 2016

Pris pr. stk . v/1 stk.: 245,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 225,00 kr

Cadec” er navnet på vinen fra La Placeta. Vingårdens unge ejere – Mercè og Quim – etablerede vingården i 2007. Quim er 3. generation af vinavlere og da han mødte den marketingsuddannede Mercè i 2007 besluttede de at etablere vingården La Placetai landsbyen Els Guiamets i området (DO) Montsant.  Navnet La Placeta betyder “Lille Torv” og refererer til det lille torv, hvor vingården er placeret.

Både Mercè og Quims morfædre – Silverio og Cintet – var invaliderede på deres ben og kunne vanskeligt gå. Den ene pga. polio – den anden pga. en trafikulykke. Begge morfædre anvendte en stok for at kunne bevæge sig omkring. Disse stokke var lavet at enebær-træ – Juniperusoxycedrus– og navnet Cadec er catalansk for Enebær og er en hyldest til morfædrene.

Vinstokkene (Garnatxa og Samsó) er placeret på parcellen Molí de la Bleda – som oprindelig var en kornmølle – og plantet i 1960. Vinstokkene med Syrah er fra parcellen Aubague med en alder på 30 år. Al produktion og arbejde med druerne er under økologisk tilsyn af Det Catalanske Råd for Økologisk Landbrugsproduktion (CCPAE).

Celler La Placetas produktion og selektion af druer vejledes af ønologen Pedro Cabanillas der er professor på Tarragona Universitet (Universitat Rovira i Virgili).

Efter håndplukket høst af druerne macereres de koldt med skallerne i 4 dage, hvorefter der ændres til malolaktisk fermentering ved 27 – 28 grader i ståltanke i yderligere 20 – 21 dage. Derefter 12 måneders lagring på franske fade og aftapning på flasker for yderligere 12 måneders modning.

“Cadec” er Celler La Placetas topvin og i årgangen 2016 er der kun produceret  1500 flasker.

Farven er intens og dyb mørk, klar rød med violette toner. Gardinerne er lange og tunge i glasset. Selv unge vine er meget tilbøjelige til oxidering, hvilket kan give vinene et brunligt skær i kanten.

I næsen finder du solbær og kirsebær, peber, pinje og komplekse krydderier.

Samsó kan være vanskelig i processen pga. dens høje surhedsgrad og tanniner men i denne blanding med Garnatxa og Syrah opnås en sublim balance. Syrah giver vinen markante tanniner, tør eftersmag og vinen har en udsøgt kompleksitet og lang varighed med noter af mineraler, enebær, røg, anis, trøffel, lakrids og chokolade.

Bør dekanteres, hvis man vælger at drikke den nu –  alternativt trække flasken op et par timer før ophældning.

Med alderen får vinene ofte noter af læder og lidt tjære.

Vinen har et pænt stort lagringspotentiale – hvis du har viljestyrke til at gemme den!

Med denne årgang 2016 har vingården overgået sig selv!

3 Cadec 2016 Vinfakta