1 – 3 dages levering.

15 - EL PEIX BARONIA DEL MONTSANT

El Peix Que es Mossega la Cua 2018

Pris pr. stk . v/1 stk.: 95,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 80,00 kr

Vingården Baronia del Montsant blev stiftet i midten af 90’erne af Xavier Canals som havde et ønske om at finde et passende område til produktion af højkvalitets vine. Han slog sig ned i Priorat-regionen, i D.O. Montsant i byen Cornudella de Montsant.

Efter nogle få årgange var det klart, at Xavier havde opnået sin drøm om at producere kvalitetsvine og Baronia del Montsant ejer nu omkring 28 ha jorde til vinproduktion og højden på markerne er 4 – 700 meter. De 28 ha er fordelt på 3 områder i det nordlige Priorat(Finca Les Parellades, Les Covetes og Les Joan) og 3 områder i de sydlige som er økologiske (Finca Fontanals, Finca Les Sorts og Finca Coll de Mora).

I nogle af vinenes navne indgår ”Englora”. Dette navn stammer fra et af de højeste områder i Montsant bjergene og rækker op til 1000 m over havoverfladen.

Området i D.O. Montsant er varieret og fuld af bjerge. Jordtyperne er meget forskellige med nogle enkelte fælles komponenter: Còdols som er granit-sand og rullesten fra erosionen af de nærliggende bjerge og Llicorella som er mange forskellige lag af skifer.

El Peix Que es Mossega la Cua –  Fisken som bider i sin egen hale  – som livets cyklus og hvor al livet begyndte  –  i oceanets dyb.

I glasset en klar rød farve med distinkte og langsomt vandrende gardiner.

Næsen er fuld af mørk frugt, vanille, solbær og cedertræ.

I munden et spejl af duftene med mørk frugt, vanille, cedertræ og velkomponeret balance mellem let syrlighed, en diskret sødme forrest på tungen og perfekte tanniner.

Rigtig dejlig vin til prisen. Drik den afkølet til frokost.

15 - El Peix Que es Mossega la Cua