1 – 3 dages levering.

4 EL TRUC NEGRE MASIA DE LA ROQUA

el Truc Negre 2016

Pris pr. stk . v/1 stk.: 110,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 95,00 kr

Masia de la Roqua er en lille vingård beliggende i Olivella  – en charmerende landsby 30 km vest for Barcelona og 50 km nordøst for Tarragona. Vingården drives med stor entusiasme og engagement af Jot Camps, hvis filosofi gennemsyrer hele produktionen. For ham er det væsentligt og helt afgørende, at produktionen af vin er i balance med områdets karakter og egenskaber.

Jordbundsforholdene for Masia de la Roquas vine er karakteristiske for Massif del Garraf med ler- og kalkholdige jorde med masser af kalksten. Denne type jord giver vinene en stor personlighed og karakter med velafpasset syre og et godt potentiale for lagring.

Klimaet ved Masia de la Roqua er typisk Middelhavsklima med sparsom regn og i dette område store temperatursvingninger.

El Truc Negre 2016 er fremstillet af 100% Ull de Llebre (Tempranillo, Tinta de Toro, Tinta del Pais). Jot har en enkelt vinmark med denne sort. 30% af druerne høstes manuelt i slutningen af august for at få mere syre. 1 døgns maceration i ståltank efterfulgt af naturlig fermentering uden kontrol af temperaturen og med indfødt/oprindelig gær.

Senere endnu en høst af de mere modne druer i slutningen af september. Denne høst macereres i ståltanke 12 dage efterfulgt af presning og fermentering. Derefter blandes denne blanding med den første høst og lagres 6 måneder i egefade med tapning i midten af juni 2017.

I glasset mørk granatrød med en nuance af brunt i kanten.

Duften kraftig og kompleks. Lidt pågående syre i første indtryk men afdæmpes som tiden går i glasset. Mørke bær, balsamico og noter af vanille og chokolade.

I munden noteres først en syrlighed fra modne mørke stikkelsbær, sorte modne kirsebær, enebær og noter af peber, mørk chokolade, grannåle, lakrids, læder og røg. Markante tanniner.

Denne vin er –  som vingårdens andre vine  –  nok allermest for ’vin-nørder’ der fascineres over det særegne. Vinene bør gemmes  – gerne op til 5 – 10 år for at udnytte deres potentiale og understøtte deres kompleksitet.

Kan nydes blot for dén kompleksitet der er i denne vin.

Hvis der skal mad til, er det kraftige gryderetter eller fede oste – gerne med blåskimmel.

El Truc Negre 2016 VINFAKTA