Markerne ligger i 2-300 meters højde og vinstokkene alder er 25 år og 100 år for hhv. Garnatxa og Samsó.
Vinstokkene dyrkes i en undergrund rig på skifer, ler og kalk.
Druerne udvælges nøje og håndhøstes i 20 kg kasser, hvorefter de macereres med skindet fra druerne og med en fermentering på 21 dage for Garnatxas og 25 dage for Samsó.
Den efterfølgende lagring er 14 måneder på franske (Garnatxa) og amerikanske (Samsó) egefade efterfulgt af tapning på 750 ml flasker. Vinen er blot ganske let filtreret, hvorfor der kan forekomme sedimenter.
Den årlige produktion er begrænset til blot 5200 flasker.
Vinen har en dyb, kirsebærrød farve, en kant af granat og med brunlige toner. På glasset er vinen nærmest tyk og med fede, lange gardiner. I næsen er vinen i starten diskret og lidt sky – giv vinen tid og temperatur til at folde sig ud – og når den så folder sig ud er det en eksplosion af krydderier og et ‘vildt’ udtryk i næsen.
Det vilde blødes op i munden, hvor det frugtige dominerer med blommer, kirsebær, lidt peber og vanille og noter af balsamico, kaffe og chokolade. I den lange og behagelige eftersmag med afrundede tanniner er der en bemærkelsesværdig kant af mineralitet fra undergrundens skifer og som er med til at bidrage til vinens smukke harmoni.