1 – 3 dages levering.

5 FUGAç MASIA DE LA ROQUA

Fugaç 2018

Pris pr. stk . v/1 stk.: 155,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 130,00 kr

Masia de la Roqua er en lille vingård beliggende i Olivella  – en lille charmerende landsby 30 km vest for Barcelona og 50 km nordøst for Tarragona. Vingården drives med stor entusiasme og engagement af Jot Camps, hvis filosofi gennemsyrer hele produktionen. For ham er det væsentligt og helt afgørende, at produktionen af vin er i balance med områdets karakter og egenskaber.

Jordbundsforholdene  for Masia de la Roquas vine er karakteristiske for Massif del Garraf  med ler-og kalkholdige jorde med masser af kalksten. Denne type jord giver vinene en stor personlighed og karakter med velafpasset syre og et godt potentiale for lagring.

Klimaet ved Masia de la Roqua er typisk Middelhavsklima med sparsom regn og i dette område store temperatursvingninger.

Fugaç 2018er uden tvivl vingårdens mest specielle vin og navnet betyder på Catalansk ’flygtig’ –  noget der passerer forbi som et lyn eller en blitz. Den er produceret af 100% Malvasia de Sitges, en gammel og indfødt drue for området som er næsten helt forsvundet.

I slutningen af september håndplukkes druerne, afstilkes, knuses og presses. Naturlig fermentering i ståltanke med oprindelig gær og uden temperaturkontrol. Ved fermenteringen og modningen i ståltanken opstår der masser af naturlige aromaer –  frugter, grøntsager og oxidering –  hvilket går igen i den færdige og meget komplekse vin der tappes i december.

Bemærk, at vinen er ufiltreret og at der dermed er rest-sedimenter.

Farven er fantastisk flot dyb gylden.

Duften er kompleks –  fuld af grøntsager, smørstegte svampe, hyld, let syrlig og noter af smør.

Smagen er helt unik. En god krop, velafbalanceret syre og i smuk balance med en diskret sødme. Noterne er komplekse med spor af grøntsager som asparges, artiskok og nyslået græs. Fin og lang eftersmag med noter af lidt grønne bønner og nødder.

Meget speciel vin for ’nørderne’. Kan nydes for glasset i sig selv. Evt. sammen med oste og stegt kød.

Fugaç 2018 VINFAKTA