1 – 3 dages levering.

12 LLAGRIMES CRIVELLE

Llàgrimes del Priorat 2016

Pris pr. stk . v/1 stk.: 170,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 150,00 kr

Celler Crivellé i Valls i byen Poboleda i DOQ Priorat er en lille familievirksomhed som i mere end 4 generationer og siden 1885 har dyrket vinmarker på Mas d’en Gil i kommunen Morera de Montsant. Vinstokkene er op til 90 år gamle og de yngste vinstokke er skabt som kloner af de gamle. Den årlige produktion er på beskedne 4 – 5000 flasker. 

De ældste vinstokke  – Garnatxa og Carignan(Samsó) er mere en 90 år gamle og som sagt er de nye vinstokke kloner af de gamle sorter. Selve markerne ligger i kuperet terræn med hældninger op til 35 grader og med en undergrund af skifer (Llicorella) og forskellige andre typer jord med indhold af ler og kalk.

Markerne er placeret således, at vinstokkene udsættes for den lette havbrise ”Garbinada”, der blæser om sommeren. Dette er med til at give en langsommere og senere modning, hvilket øger druernes karakter og mineralitet. Med blot 4 – 600 mm regn om året og mere end 3000 solskinstimer får druerne fuld styrke på modningen og sukkerindholdet men ”Garbinada” er med til at modificere den kraftige sol og tørke.

Navnet på vinen – ’Llàgrimes del Priorat’ – betyder Priorats tårer –  eller dråber  –  og refererer til de talrige mariehøns som findes på vinmarkerne. Vinmarken – Coastal – er vingårdens ældste og stammer tilbage fra 1932.

Druerne høstes manuelt og transporteres i 12 kg’s kasser.

I glasset er vinen dybt mørk rød, næsten sort med en kant af violet og tunge, fede gardiner.

Duften er fyldt med masser af mørk, rød moden frugt med noter af eg, cigaræske, lakrids og krydderier

I munden meget fyldig, masser af krop og nærmest fed balsamisk med modne tanniner. Lang og kompleks eftersmag med peber, balsamico, lakrids, chokolade og afbalanceret syre.

Der er kun produceret 1200 flasker af denne vin.

12 Llàgrimes del Priorat 2016 VINFAKTA