1 – 3 dages levering.

11 LO FLIPAT CRIVELLE

Lo Flipat 2017 (UDSOLGT)

Pris pr. stk . v/1 stk.: 130,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 110,00 kr

Celler Crivellé i Valls i byen Poboleda, DOQ Priorat er en lille familievirksomhed som i mere end 4 generationer og siden 1885 har dyrket vinmarker på Mas d’en Gil i kommunen Morera de Montsant. Vinstokkene er op til 90 år gamle og de yngste vinstokke er skabt som kloner af de gamle. Den årlige produktion er på beskedne 4 – 5000 flasker.

De ældste vinstokke  – Garnatxa og Carignan(Samsó) er mere en 90 år gamle og som sagt er de nye vinstokke kloner af de gamle sorter. Selve markerne ligger i kuperet terræn med hældninger op til 35 grader og med en undergrund af skifer (Llicorella) og forskellige andre typer jord med indhold af ler og kalk.

Markerne er placeret således, at vinstokkene udsættes for den lette havbrise ”Garbinada”, der blæser om sommeren. Dette er med til at give en langsommere og senere modning, hvilket øger druernes karakter og mineralitet. Med blot 4 – 600 mm regn om året og mere end 3000 solskinstimer får druerne fuld styrke på modningen og sukkerindholdet men ”Garbinada” er med til at modificere den kraftige sol og tørke.

Navnet på vinen – ’Lo Flipat’ betyder imponeret, spændt og anvendes også om en person der har hallucinationer, men er overvejende en sjov talemåde for at være imponeret.

Druerne håndplukkes, fermenteres i ståltanke og lagres i fransk eg.

I glasset er farven mørk rød som koncentreret kirsebær med et violet skær i kanten og tunge, nærmest sirupsagtige gardiner.

I næsen er der masser af mørk, rød moden frugt med noter af eg og cigaræske.

I munden masser af volumen og krop. Nærmest en silkeagtig fornemmelse i ganen, modne tanniner og et friskt strejf af syre der gør den let at drikke.

Noter af vanille, peber, chokolade, valnød og snerten af nelliker gør vinen kompleks og med flot lang eftersmag trods dens unge alder.

11 Lo Flipat 2017 - VINFAKTA