1 – 3 dages levering.

8 lo-noi-del-saxo-blanc

Lo Noi del Saxo Blanc 2017

Pris pr. stk . v/1 stk.: 95,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 75,00 kr

Bielsa Ruano Vins er et lille familieprojekt med sæde i den smukke by Vilalba dels Arcs i D.O. Terra Alta.

Vingården blev startet i 2017 af ønologen og vinbonden Joaquim Bielsa Ferrús.

Vingårdens 10 ha marker er placeret omkring landsbyen Batea og har været i familiens eje gennem fem generationer.

Jorden er kalkholdig med elementer af ler og sand, afbalanceret tekstur med en stor rigdom på porøst kalk, hvilket giver stor drænage gennem jorden. Derved søger vinstokkenes rødder dybere og dette giver en øget mineralitet og variation af de stoffer som vinstokkene optager sammen med vand.

Vinmarkerne dyrkes traditionelt og tilføres ikke kunstvanding eller kunstgødning, hvorfor der er lavere udbytte men med en højere kvalitet og koncentration i druerne. Jordens pH-værdi på ~ 8 betyder, at vinstokkene også producerer druer med en lavere pH-værdi med øget friskhed.

Druerne håndplukkes, presses og fermenteres ved lav temperatur i 30 dage. Tilsættes gær og lagrer 2 måneder på bundfaldet. Filtreres og tappes på flasker for at bevare aroma og smagsstoffer.

Farven i glasset er svagt gulgrøn. Aromaerne er præget af hvide frugter som pære, lidt syrligt æble, hvide blomster og noter af citrus, fersken, teblade, let krydret og lidt honning.

Elegant start i munden med en silkeagtig fyldighed, lidt krydret, diskrete bitterstoffer, noter af honning samt grønne the-blade. Den nærmest vokser i munden efter den første mundfuld og med en god længde i smagen.

Vinen er fortræffelig til ’nybegyndere’ i hvidvin; er god til deling inden maden og kan anvendes til mange lette retter.

Der er kun produceret 3500 flasker af denne vin.

8 Lo Noi del Saxo Blanc 2017 VINFAKTA