1 – 3 dages levering.

MAS SINEN COSTER HQ WEB

Mas Sinén Coster 2013

Pris pr. stk. v/1 stk. 375,-
Pris pr. stk. v/6 stk. 330,- 

Mas Sinén betyder “Huset på marken med vinstokkene” og vingården har tilhørt Burgos-Porta familien siden det 17. århundrede.

Mas Sinén er typisk for Poboleda-regionen – placeret i en lille dal omgivet af vinstokke. Vinstokkene er plantet på stejle terrasser i en blanding af agerjord og middelhavsskov. De ældste vinstokke, Carignan og Garnatxa blev plantet i 1950 og de yngste er omkring 5 år gamle. Vingårdens 15 ha er placeret på forskellige parceller men alle med den typiske og karakteristiske skifer i undergrunden – den såkaldte llicorella. 

 

Som en af de første i Priorat har Burgos-Porta siden 2003 været økologisk og vinene dyrket efter traditionelle metoder. 

 

Mas Sinén Coster er Celler Burgos-Portas topvin. Det er Priorat-vin når det er allerbedst.

 

Vinen er produceret på 50 % Garnatxa og 50 % Samsó. Markerne er beliggende i 300 meters højde, undergrunden er llicorella(skifer) og vinstokkene er knap 70 år gamle. 

 

Alle druer udvælges og plukkes manuelt. Stables i 12 kg’s kasser før macerationen. Under fermenteringen holdes druerne adskilt efter alder på vinstokkene, parcel og drue variation. 

 

Efter fermentering lagres vinen i 12 måneder på franske egetønder – 90% nye tønder og 10% gamle. Derefter modner vinen yderligere 4 år på flaske og opnår en alkoholprocent på 15. 

Af denne årgang er der blot produceret 2100 flasker.

 

I glasset er farven mørk rød, klar, kant af brunt og cinnober. Lækre tunge gardiner.

 

Duften er intens med rød peber, masser af sorte bær, kompot, intens og balsamisk.

 

I munden udfolder der sig en kompleks og nuanceret oplevelse med modenhed, intens og lang kraftfuld smag. Masser af peber, llicorella, kvarts, ekspansiv og nærmest cremet. Fantastisk frugt som afrundes af behagelig syre og venlige tanniner. Lang og særdeles behagelig eftersmag.

MAS SINEN COSTER 2013