1 – 3 dages levering.

6 MILOCA CARINYENA

Miloca Carignan 2018

Pris pr. stk . v/1 stk.: 80,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 70,00 kr

Vendrell Rived er en lille familieejet vingård i Montsant. Alle familiens medlemmer bidrager til druernes vej fra marken til flaskerne. Gården har været på samme hænder i flere generationer og tidligere generationers hårde slid har dannet basis for denne moderne vingård, hvor vinene stadig produceres efter traditionelle metoder.

Alle vinmarkerne tilhører DO Montsantog siden 2011 har vingården fulgt de økologiske retningslinjerne fra Catalan Council of Organic Production(CCPAE).  
Vingården har nu 25 hektar marker med overvejende Garnatxa (Grenache) og Carinyena (Carignan)  –  de indfødte druer i Montsant.

Milocaer en lille perleugle, som levede i bakkerne omkring Miloquera nær landsbyen Marcà. Navnet har uglen fået, fordi de lyse pletter ovenpå dens hoved ligner små perler. Desværre er uglen ikke længere en del af områdets fauna.

På etiketten er perleuglen omgivet af et net af røde frugter der refererer til de primære aromaer i vinen som opnås uden at vinen lagres.

Vinstokkene er mellem 10 og 40 år gamle plantet i kalk- og lerholdige jorder. Druerne er 100% Carignan (Samsó).

Beskæringen foregår som en “double royat”, hvor der vokser grene ud i 2 retninger.

Under høsten håndplukkes druerne og der høstes ca. 1.5 kg pr. vinstok. 

Druerne macereres i 7 dage under kontrolleret temperatur på 20 – 24 oC og lagres derefter 3 måneder i ståltanke.

Vinen er klassisk ren Carignan. Masser af farve –  dyb rød over i det violette. De primære aromaer er masser af frugt – kirsebær, peber, et strejf af vanille og balsamico.

Smagen er meget velafbalanceret med en beskeden syre. Tør i sit udtryk med diskrete, afbalancerede tanniner. Afrundes med en lang eftersmag, hvor der er en friskhed, krydderier, eukalyptus og en ganske elegant og diskret sødme.

En ung og alkoholrig vin der bør nydes let afkølet til f.eks. 14 – 17 oC.

6 Miloca Carinyena (Samsó) 2018 VINFAKTA