1 – 3 dages levering.

9 music-de-carrer

Músic de Carrer 2018

Pris pr. stk . v/1 stk.: 110,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 95,00 kr

Bielsa Ruano Vins er et lille familieprojekt med sæde i den smukke by Vilalba dels Arcs i Terra Alta.

Vingården blev startet i 2017 af ønologen og vinbonden Joaquim Bielsa Ferrús.

Vingårdens 10 ha marker er placeret omkring landsbyen Batea og har været i familiens eje gennem fem generationer.

Jorden er kalkholdig med elementer af ler og sand, afbalanceret tekstur med en stor rigdom på porøst kalk, hvilket giver stor drænage gennem jorden. Derved søger vinstokkenes rødder dybere og dette giver en øget mineralitet og variation af de stoffer som vinstokkene optager sammen med vand.

Vinmarkerne dyrkes traditionelt og tilføres ikke kunstvanding eller kunstgødning, hvorfor der er lavere udbytte men med en højere kvalitet og koncentration i druerne. Jordens pH-værdi på ~ 8 betyder, at vinstokkene også producerer druer med en lavere pH-værdi med øget friskhed.

Druerne håndplukkes og presses. Fermenteres ved lav temperatur i 30 dage med udvalgte gærtyper. Derefter lagring 3 måneder i franske egetønder; filtrering og tappes på flaske.

Farven i glasset er svagt gulgrøn.

Vinen er med masser af frugt i næsen. Både sekundære og tertiære aromaer der afspejler lagringen i de franske egefade.Duften har desuden noter af pære, lemon, kvæde og grape. Ved at slynge glasset træder der også noter frem af cigarkasse og tørt hø.

På tungen er den nærmest prikkende med tydelige hvide frugter som let syrlig æble, nyslået græs og en lang eftersmag med noter af hvid chokolade.

Vinen har tydeligvis en større kompleksitet og indbyder til nærmere bekendtskab mens musikken spiller.

Der er kun produceret 900 flasker af denne vin.

9 Músic de Carrer 2018 VINFAKTA