Med denne smagekasse får du et bredere kendskab til rødvinene fra DO Montsant, DOQ Priorat og DO Conca de Barberà. I valget indgår en 3 topvine fra henholdsvis Celler Burgos Porta i DOQ Priorat (Mas Sinén Coster), Celler Estones (Estones [terces] GS) og Celler Vega Aixala (Caliu).
I topvinene finder du i Mas Sinén Coster fra DOQ Priorat en vin med mørk rød farve, klar, kant af brunt og cinnober. Lækre tunge gardiner. Duften er intens med rød peber, masser af sorte bær, kompot, intens og balsamisk. I munden udfolder der sig en kompleks og nuanceret oplevelse med modenhed, intens og lang kraftfuld smag. Masser af peber, llicorella, kvarts, ekspansiv og nærmest cremet. Fantastisk frugt som afrundes af behagelig syre og venlige tanniner.
I Estones [terces] GS fra DO Montsant vil du opleve en dyb, kirsebærrød farve, en kant af granat og med brunlige toner. I næsen er vinen i starten diskret og lidt sky – giv vinen tid og temperatur til at folde sig ud – og når den så folder sig ud er det en eksplosion af krydderier og et ‘vildt’ udtryk i næsen.
Det vilde blødes op i munden, hvor det frugtige dominerer med blommer, kirsebær, lidt peber og vanille og noter af balsamico, kaffe og chokolade med en lang og behagelige eftersmag.
I den lettere ende finder du Set Tota La Vida på druerne Garnatxa, Syrah og Samsó. Seréog L’Alleu med druerne Garnatxa og Samsó. De sidstnævnte 3 vine repræsenterer meget fint DO Montsant med smukke, mørkerøde,dybe farver med en kant af violet. Som mange andre af vinene fra området er duften indbydende, fyldig, frugtig med mørke bær med noter af lidt skovbund og et strejf af syre. Smagen tør og kraftig, fylder hele munden med noter af peber, fennikel, sorte bær, svesker, blommer og balsamico. Flotte tanniner og en lang, fyldig eftersmag.