Med denne smagekasse får du et kendskab til nogle af de bedste rødvine fra DO Montsant, DOQ Priorat og DO Conca de Barberà.
Du finder her 2 flasker af flagskibet fra Burgos Porta: Mas Sinén Coster fra DOQ Priorat – en vin med en mørk rød farve og kant af brunt og cinnober. Duften er intens med rød peber, masser af sorte bær, kompot, intens og balsamisk. I munden udfolder der sig en kompleks og nuanceret oplevelse med modenhed, intens og lang kraftfuld smag. Masser af peber, llicorella, kvarts, ekspansiv og nærmest cremet. Fantastisk frugt som afrundes af behagelig syre og venlige tanniner.
I Estones [terces] GS fra DO Montsant vil du opleve en dyb, kirsebærrød farve, en kant af granat og med brunlige toner. I næsen er vinen i starten diskret og lidt sky – giv vinen tid og temperatur til at folde sig ud – og når den så folder sig ud er det en eksplosion af krydderier og et ‘vildt’ udtryk i næsen.
Det vilde blødes op i munden, hvor det frugtige dominerer med blommer, kirsebær, lidt peber og vanille og noter af balsamico, kaffe og chokolade med en lang og behagelige eftersmag.
Caliu er en særdeles lækker sag på druerne Marselan, Syrah og Cabernet Sauvignon – en kombination der næsten med sikkerhed giver potente, kraftfulde vine med stor kompleksitet og stort potentiale for at kunne gemmes. En vidunderlig vinoplevelse!
Cadec har en intens mørk, klar rød farve med lidt brunligt skær. Næse med solbær, hindbær, jordbær, peber og komplekse krydderier. Med denne blanding af Garnatxa og Syrah opnås en sublim balance mellem markante tanniner og en tør, kompleks eftersmag med noter af mineraler, ribs, viol, mynte, anis, trøffel, lakrids og chokolade.
Miloquera fra Vendrell-Rived er produceret på 100% Garnatxa fra 85 år gamle vinstokke. Indtrykket i glasset er potent med en dyb, rød farve og lilla kant. Tunge, lange gardiner pryder glasset mens duften breder sig. Næsen er fuld af kraftige mørke bær, krydderier som peber og fennikel, læder og vanille med noter af jord og cigarkasse. Smagen er i starten let og luftig men ændrer hurtig karakter til tør og frugtig substans med noter af peber, blommer, figen, chokolade. Flot syre og i starten lidt skarpe tanniner der afrundes i en lang og dejlig eftersmag.