1 – 3 dages levering.

10 XENIA CRIVELLE

Xènia 2018

Pris pr. stk . v/1 stk.: 130,00 kr
Pris pr. stk . v/6 stk.: 115,00 kr

Celler Crivellé i Valls i byen Poboleda i DOQ Priorat er en lille familievirksomhed som i mere end 4 generationer og siden 1885 har dyrket vinmarker på Mas d’en Gil i kommunen Morera de Montsant. Vinstokkene er op til 90 år gamle og de yngste vinstokke er skabt som kloner af de gamle. Den årlige produktion er på beskedne 4 – 5000 flasker.

De ældste vinstokke  – Garnatxa og Carignan (Samsó) er mere en 90 år gamle og som sagt er de nye vinstokke kloner af de gamle sorter. Selve markerne ligger i kuperet terræn med hældninger op til 35 grader og med en undergrund af skifer (Llicorella) og forskellige andre typer jord med indhold af ler og kalk.

Markerne er placeret således, at vinstokkene udsættes for den lette havbrise ”Garbinada”, der blæser om sommeren. Dette er med til at give en langsommere og senere modning, hvilket øger druernes karakter og mineralitet. Med blot 4 – 600 mm regn om året og mere end 3000 solskinstimer får druerne fuld styrke på modningen og sukkerindholdet men ”Garbinada” er med til at modificere den kraftige sol og tørke.

Vinen er opkaldt efter vinbondens datter – Xenia–  som også har tegnet figuren på etiketten da hun var 9 år gammel.

Denne hvidvin er smuk gylden med lange gardiner.

Duften er intens, aromatisk og floral. Noter af nyslået græs, moden hvid frugt og en anelse citrus.

I begyndelsen nærmest silkeagtig i munden og i ganen er den frisk og behagelig, let og delikat sødme, noter af hvid frugt som æble og pære.

Vinen har sin helt egen personlighed med en lang og lækker eftersmag.

Vinen kan med fordel anvendes til forretter, foie gras, forskellige oste, skaldyr, fisk, frisk pasta og imellem måltider sammen med nødder og kandiseret frugt.

Servér vinen mellem 7 og 10 oC for at fremhæve alle vinens aromatiske kvaliteter.

10 Xenia 2018 VINFAKTA