Skip to content

1 – 3 dages levering.

Celler Lo

Celler Lo er en mikro-vingård beliggende i DOQ Priorat der drives af Rosa og Paco Riviera.

De ankom sammen med familien til Priorat i 90’erne for at udleve drømmen om at fremstille kvalitetsvin.

Efter en omfattende og omhyggelig restaurering af den gamle vingård fra 1919 startede de produktionen af vine i slutningen af 90’erne men først i 2013 syntes de, at deres vine var præsentable for det større publikum.

Vingården er en mikro-producent med en begrænset produktion på blot 2-3000 flasker årligt. For øjeblikket producerer de 2 røde(Lo Temps og Lo Magic) og 1 hvid(Lo Blanc).

Vingårdens vision er at skabe DOQ Priorat-vine med respekt for områdets karakter og dets økosystemer og fremstille økologiske kvalitetsvine til en rimelig pris, der afspejler identiteten på hver vinmark. Der anvendes traditionelle metoder ved også at inddrage de nye teknologier og der arbejdes hovedsageligt med de autoktone sorter: Garnatxa Negra, Carinyena og Garnacha Blanca. Hver vin der produceres, er unik og med kærlig håndtering af druerne i hele processen.

COLLAGE - CELLER LO

Vinmarkerne er placeret på 3 parceller:

“La Solana” er en vinmark beliggende på terrasser i vinområdet “El Lloar”. Jorden er llicorella  –  skifer  –  beplantet med Carinyena i 2002 og 2015 samt Garnacha Blanca i 2015, mod nord.

“Mas d’en Serres” er en vinmark på to niveauer i  nærheden af landsbyen La ViIlella Baixa, beplantet i 2005 med Garnatxa Negra og Cabernet Sauvignon. Marken vender mod syd.

“Planet” er en lille vinmark beliggende i vinområdet “La Vilella Baixa”. Undergrunden er llicorella(skifer), plantet i 1919 med den autoktone sort ”Subirat Parent”. Vinstokkene blev anvendt til podninger, således at vinmarken nu udelukkende er ”Subirat Parent”  med enkelte rækker af Garnatxa Blanca. Vinmarken er vendt mod nord.

Subirat Parent” er en sart autokton drue i familie med Malvasia de Sitges.  Sorten er frisk med en blank gul farve og grønne toner.  Denne drue giver vinene en enestående, intens, aromatisk, floral nærmest sensuel og behagelig rund karakter. Druen dyrkes også i Rioja, hvor det er kendt som Malvasía Riojana. Synonymer er Malvasía de Alicante, Malvasía Francesa og Blanquirroja. På de Kanariske Øer er der store plantager med denne drue, hvor sorten bruges til en bred vifte af stilarter. Ofte vil vine produceret på denne drue have gavn af en modning på egefade.