Skip to content

1 – 3 dages levering.

1 - BARBARA FORÉS VINGÅRD BILLEDE

Celler Bàrbara Forés

Bàrbara Forés blev født i Gandesa d. 7. februar 1828 som datter af vinhandler Rafael Forés og hans hustru Maria Figueras. Bàrbera blev en visionær og driftig kvinde der påvirkede hendes søn –  Rafael Ferrer Forés – til at uddanne sig til kemiker og ønolog. Han byggede en vingård i det storslåede hjem og tappede de første flasker vin i slutningen af det 19. århundrede.

Med navnet BÁRBARA FORÉS hylder ægteparret Manuel Sanmartín og Carmen Ferrer hendes bedstemor  –  Bàrbara Forés.

Navnet Bàrbara Forés betyder derfor respekt og tradition for vinfremstilling, der er blevet videreført fra generation til generation i mere end hundrede år.

I 90’erne overtog Carmen og Manuel vingården og satsede på et paradigmeskifte i vinproduktionen med Garnatxa Blanca (hvid grenache) som rygraden i vinfremstillingen.

I 2014 sluttede Carmen og Manuels datter – Pili Sanmartin Ferrer-  sig til vingården som den 6. generation siden Bàrbera Forés. Pilis deltagelse ændrede igen vingårdens koncept og tænkemåde mod en filosofi der i endnu højere grad respekterer landskabet, de lokale sorter og biodiversitetens indflydelse på vinproduktionen. Med Pili som den styrende ejer satses på et landbrug, der fremmer biodiversitet, der øger jordens frugtbarhed og værdsætter passende teknikker i landbruget til fremmelig forvaltning af økosystemerne.

Vingården er certificeret økologisk (CCPAE, The Catalan Council of the Organic Production) og praksis i vingården strækker sig ud over kravene fra den økologiske certificering. De betragter det som deres vigtigste mål at reetablere jordens frugtbarhed til gavn for vores lands fremtid. De behandler markerne med lokale organiske gødningsmidler af vegetabilsk og animalsk oprindelse. I nogen tid har de også begrænset jordbearbejdning for derved at beskytte jorden mod erosion, reducere CO2-forbruget, øge biodiversiteten og optimerer værdifulde ikke-vedvarende ressourcer som vand og næringsstoffer.

Med deres vinproduktion ønsker de at fremhæve, at de tørre landskaber har betydning for vinenes karakter. Landskabets karakteristika er en mosaik bestående af vinmarker, oliven og kornmarker; masser af sol, meget lidt regn og omgivende fauna af Middelhavsplanter som gyvel, tornblad, rosmarin, timian og brombær sammen med uensartede områder af skov og alt hvad der vokser der. Hele denne mosaik er med til at præge vinstokkene, druerne og i sidste ende vinenes karakteristika.