Celler Avenc del Garraf
I landsbyen Olesa de Bonesvalls sydvest for Barcelona ligger en lille vingård – ’Avenc del Garraf’ der betyder ’På kanten af Garraf’.
Garraf-massivet (catalansk: Massís del Garraf) er en bjergkæde i det catalanske kystområde. Dens klipper rækker helt ned til kysten og Middelhavet. Det højeste punkt er Montau (657 meter) og det højeste punkt på kystsiden er La Morella (593 m.o.h)
Den kalkholdige bjergkæde er tyndt skovklædt og har mange klippefyldte områder. Den vigtigste vegetation er makibusken som danner tornede og ufremkommelige krat. Bjergkæden er kendt for sine over 400 dybe skakter og huler – herunder La Falconera – en meget stor hule med en underjordisk sø som desværre nu er temmelig forurenet.
Området er erklæret beskyttet område efter grov udnyttelse til bl.a. stenbrud og lossepladser. Desuden er områdets natur presset af den stigende urbanisering som opland til Barcelona.
Vingården blev etableret for knap 15 år siden af 2 farmaceuter der havde startet en vinproduktion i deres garager. Efterhånden optog vinproduktionen mere og mere af deres tid og de er nu fuldt beskæftigede med blot vinproduktion. Dette opmuntrede den ene af farmaceuternes døtre – Maria Cerdà – til at studere ønologi og hun har nu det fulde ansvar for vingårdens produktion.
Vingårdens filosofi er at skabe og lade sig føre af dét der sker. De har derfor valgt ikke at underlægge sig restriktionerne fra DO-klassifikationen men fremstiller i stedet vine efter fornemmelse og nysgerrighed. De vælger altid vinsorter efter områdets karakter og egenskaber. Alle druer høstes manuelt og der produceres efter økologiske principper og i begrænset mængde.
Ud over vinproduktionen byder vingården velkommen til smagninger og ekskursioner til områdets klippehuler. Du kan finde flere oplysninger hér: https://www.avencdelgarraf.com/public/
eller på Instagram: https://www.instagram.com/avencdelgarraf/