Skip to content

1 – 3 dages levering.

Collage Crivelle -BW+farve

CELLER CRIVELLÉ I VALLS

2 meter under jorden i stenkælderens og egetøndens hvile og ensomhed

hvor temperatur og fugtighed er optimale

dér bliver vores vine født

I byen Poboleda i DOQ Priorat ligger denne lille familievirksomhed som i mere end 4 generationer siden 1885 har dyrket vinmarker på Mas d’en Gil i kommunen Morera de Montsant. Vinstokkene er op til 90 år gamle og de yngste vinstokke er skabt som kloner af de gamle. Den årlige produktion er meget beskeden  –  blot 4 – 5000 flasker.  

Vingårdens mål er at dyrke kvalitetsvine med respekt for områdets unikke egenskaber, i overensstemmelse med århundreder gamle traditioner gået i arv fra generation til generation og med en filosofi om, at kun det bedste råmateriale kan skabe de bedste vine.

Vingårdens faciliteter er placeret i stueetagen af familiens hus i centrum af byen Poboleda. Rummet var oprindelig anvendt til vinpresning og gæring. Rummet har en optimal fugtighed og temperatur og anvendes nu til at lagre vinene i egetønder.

Udvælgelsen og høsten af druer foregår manuelt. De opsamles i 12 kg’s kasser og bringes umiddelbart efter til kælderen for at hindre udtørring af druerne.

De ældste vinstokke –  Garnatxa og Carignan(Samsó) er mere en 90 år gamle og som sagt er de nye vinstokke kloner af de gamle sorter. Selve markerne ligger i kuperet terræn med hældninger op til 40 % og med en undergrund af skifer (llicorella) samt forskellige andre typer jord med indhold af ler og kalk.

Markerne er placeret således, at vinstokkene udsættes for den lette havbrise ”Garbinada”, der blæser om sommeren. Dette er med til at give en langsommere og senere modning, hvilket øger druernes karaktér og mineralitet. Med blot 4 – 600 mm regn om året og mere end 3000 solskinstimer får druerne fuld styrke på modningen og sukkerindholdet men ”Garbinada” er med til at modificere den kraftige sol og tørke.

Vingårdens hjemby  –  Poboleda –  ligger nordøst i DOQ Priorat. Den er beliggende på Siurana-flodbredden og beskyttes af de naturlige formationer af Montsant- og Prades bjergkæderne. Den geografiske beliggenhed giver et karakteristisk mikroklima og Garbinadas indflydelse gør, at druerne modner ca. 2 uger senere end i nærliggende områder.

Vingården er endnu ikke certificeret økologisk (CCPAE – The Catalan Council of the Organic Production) men regner med at blive det inden for de næste par år.  

Vinene der produceres fra Celler Crivellé i Valls er hvidvinen ”Xenia”, rødvinen ”Lo Flipat” der lagres minimum 6 måneder på fade og 3 måneder på flaske(85% Garnatxa og resten Samsó (Carinyena) og Syrah.

Topvinen er ”Llàgrimes del Priorat” der skabes af Garnatxa, Carignan(Samsó), Syrah og Cabernet Sauvignon. Størstedelen af druerne kommer fra marker plantet i 1932 (La Coastal). Vinen lagres 1 år på tønde og minimum 6 måneder på flaske.