Skip to content

1 – 3 dages levering.

Celler Sabaté

Vinkælderen Sabaté ligger i kommunen Priorat i den lille, smukke La Vilella Baixa i Catalonien (Spanien). Celler Sabaté har kvalitetsbetegnelsen D.O.Q Priorat – berømt i hele verden for at opnå vin af god kvalitet og personlighed, som et resultat af det specielle mikroklima, den unikke skiferundergrund(llicorella), masser af solskinstimer og kun ganske lidt regn.

Celler Sabaté er en lille familievirksomhed, der blev grundlagt i 1910. Efter tre generationer efterlever de stadig traditionerne fra deres forfædre, og brygger vinen traditionelt efter gamle håndværkstraditioner. Vinen, der er skabes af Celler Sabaté, kommer udelukkende fra vinmarkerne på deres egen ejendom og fra egen høst.

Vinmarkerne er i gennemsnit 40 år gamle  –  overvejende Garnatxa (Grenache), dernæst Samsó (Carignan) og enkelte marker med Cabernet Sauvignon.

MAS PLANTADETA er vingårdens registrerede varemærke og navnet på deres vigtigste vinmark.  

Druerne høstes nænsomt og omhyggeligt, så de er helt hele, sunde og med de bedste betingelser for gæring. Derefter ældes de i franske og ungarske egetræsfade. 100 års erfaring og tradition afspejles i vingårdens produktion af god kvalitetsvin til konkurrencedygtige priser.

CELLER SABATÉ SORTHVID TIL HJEMMESIDE

VINMARKERNE

I dalen i Serra del Montsant ligger La Plantadeta, deres vigtigste vingård, der vender mod nordøst. Området omfatter 12 ha vinmarker og ca. 6 ha skov med en højde på 80 meter.

Området blev købt i 1927 af Jaume Sabaté Alentorn fordi han gerne ville producere flere druer, oliven og nødder. La Plantadeta var og er stadig den største vingård i La Vilella Baixa. Vinmarkerne “La Plantadeta” har en gennemsnitsalder på ca. 40 år, undtagen enkelte der er 100 år gamle.

Vingården har for nylig ekspanderet med et nyt område, hvor der etableres fem terrasser med en kapacitet på 850 stokke Garnatxa Blanca (Hvid Grenache), Moscatel de Grano Menudo (Muscat Blanc) og Muscat Alexandria. Vineksperter mener, at denne druesort er en af de ældste og genetisk umodificerede druesorter der stadig eksisterer.

Der dyrkes traditionelt og efter økologiske, bæredygtige principper og høsten foretages når der er opnået den korrekte modning af hele druen og skindet for at opnå den mest optimale koncentration af polyfenoler og sukkerarter.

I “La Plantadeta” dyrkes sorterne Garnatxa (Grenache), Samsó (Mazuela, Carignan) og Cabernet Sauvignon til de røde vine og rosé. Garnatxa Blanca (hvid Grenache), Macabeo og Muscat anvendes til de hvide.