Skip to content

1 – 3 dages levering.

2 - BW- Bielsa Ruano

Bielsa Ruano Vins

Bielsa Ruano Vins er et lille familieprojekt med sæde i den smukke by Vilalba dels Arcs i Terra Alta.

VIngården blev startet i 2017 af ønologen og vinbonden Joaquim Bielsa Ferrús.

Vingårdens 10 ha marker er placeret omkring landsbyen Batea og har været i familiens eje gennem fem generationer.

Projektet er forankret i familiens traditioner omkring vin og vinfremstilling og det grundlæggende formål med projektet er at fange essensen af ​​generationers arbejde med dyrkning af landbrugsjorder og omsætte dette til vine der kan nydes af verden.

I byen Batea har vingården følgende områder:

Massaloca, Coll del Gas, Trufes, Masadetes, Barvalls i Barranc Vicari, hvor der dyrkes både hvid Grenache og rød Grenache (glat og håret). Vinstokkene har en alder på mellem 15 – 30 år.

Jorden er kalkholdig med elementer af ler og sand, afbalanceret tekstur med en stor rigdom på porøst kalk, hvilket giver stor drænage gennem jorden. Derved søger vinstokkenes rødder dybere og dette giver en øget mineralitet og variation af de stoffer som vinstokkene optager sammen med vand.

Vinmarkerne dyrkes traditionelt og tilføres ikke kunstvanding, hvorfor der er lavere udbytte men med en højere kvalitet og koncentration i druerne. Jordens pH-værdi på ~ 8 betyder, at vinstokkene også producerer druer med en lavere pH-værdi med øget friskhed.

Vingårdens ejer Joaquim Bielsa Ferrús er forsker og ønolog. Hans professionelle liv i vinmarkerne startede allerede i barndommen, hvor han sammen med forældrene arbejdede i vinmarkerne og blev integreret i alle facetter af vinens årscyklus. I de sidste 12 år har Joaquim dedikeret sig fuldstændig til ønologien og har bistået en række vingårde i Catalonien. Han afsluttede sin kandidatgrad i ønologi ved Tarragona universitet i 2014. Ved arbejdet for de forskellige vingårde har han opnået en stor ekspertise som han nu udnytter i arbejdet på egen vingård, hvor synergien mellem jordbund og vinsorter udtrykkes til fulde.

Vingården er beliggende i D.O. Terra Alta der er karakteriseret ved vinmarker, bjergområder, plateauer, landsbyer, naturreservater, et fantastisk køkken og gode mennesker.

Du kan opleve alt dette gennem deres vingårdsture, hvor Joaquim og hans hustru gerne guider dig igennem både deres marker og en udsøgt vinsmagning.