Skip to content

1 – 3 dages levering.

Celler Artesá del Temps

Vingården Artesà del Temps er et projekt skabt af de 2 brødre Oriol og Albert Biosca  – oprindeligt ingeniører  – men med lidenskab for vine. De har nu skabt deres egne 2 vine ”Les Campanes de Lima” og ”L’Home dels Nassos”.

Deres vinmarker er placeret i 2 forskellige DO  –  de hvide druer (Xarel·lo) i DO Alella og de røde druer i DO Terra Alta. Deres unikke vine er skabt med stor omhu og kærlighed til naturen, traditionerne og processerne i vinfremstillingen.

De har i deres produktion allieret sig med de 2 ønologer fra firmaet Thunder Wine Makers –  Antonio Lopo og Sergi Figueres (bedste sommelier i  Catalonien og Spanien i 2012). Brødrene har endnu ikke deres egen vinkælder men lejer sig ind på 2 steder –  vinkælderen Mas Tarroné og Buil & Giné.

DO Alella blev klassificeret i 1950’erne og er et lille, beskedent vindistrikt som ligger i bjergene ud til Middelhavet lidt nord for Barcelona. Her produceres lette, friske, frugtagtige og tørre hvidvine overvejende på druerne Xarel·lo og Garnatxa Blanca. Desuden produceres der glimrende delikate rosévine på druerne Garnatxa Negra og Merlot samt frugtige rødvine på druen Tempranillo. For alle 3 typer vine er alkoholprocenten mellem 11,5 og 13,5%.  Området kaldes ofte “Barcelonas baggård” og de dyrkede arealer er under konstant pres fra de hastigt voksende byer i området.

DO Alella er kendetegnet ved sandjord kaldet “sauló”. Det er en jord med beskedent indhold af næringsstoffer og begrænset evne til at holde på fugtigheden. Der udføres vi en mindre beskæring i vækstsæsonen for at begrænse produktionen og øge druernes kvalitet.

ARTESA DEL TEMPS BILLEDE TIL VINGÅRD

DO Terra Alta (det høje land) ligger i provinsens sydligste område mellem Ebro floden og grænsen til provinsen Aragón. Som i mange andre områder af Spanien har der også her været produceret endog særdeles flotte og berømmede vine men Phylloxeras hærgen lagde produktionen øde. Området blev klassificeret som DO i 1989. Klimaet i området er en blanding af kontinentalt og Middelhavsklima. Somrene er særdeles varme og tørre og vintrene meget kolde. Den tørre vind – Cierzo – er medvirkende til at holde fugtigheden nede og sygdomme på afstand. Landskaberne er tørre med en mosaik af vinmarker, oliventræer og kornmarker; masser af sol, meget lidt regn og omgivende fauna af Middelhavsplanter som gyvel, tornblad, rosmarin, timian og brombær sammen med uensartede områder af skov og alt hvad der vokser der.

Hele denne mosaik er med til at præge vinstokkene og druerne og dermed vinenes karakteristika.