Skip to content

1 – 3 dages levering.

Masia de la Roqua

Masia de la Roqua er en lille vingård beliggende i Olivella  – en lille charmerende landsby 30 km vest for Barcelona og 50 km nordøst for Tarragona. Byen kan spores helt tilbage til år 992, hvor det lokale fæstningsværk Castell vell dominerede området.

Du kan læse mere om byen her: https://www.olivella.cat

Landsbyen Olivella er beliggende midt i bjergmassivet Massís del Garraf. Bjergene, som er beliggende 500 meter over havets overflade er meget kalkholdige med et stort antal grotter og huler.

Imellem bjergene snor sig talrige små bække og floder. Det er i dette landskab, at vinstokkene hos Masia de la Roqua henter deres karakteristika.

Vingården drives med stor entusiasme og engagement af Jot Camps, hvis filosofi gennemsyrer hele produktionen. For ham er det væsentligt og helt afgørende, at produktionen af vin er i balance med områdets karakter og egenskaber. Jot Camps beskriver hans filosofi således:

The objective of Masia de la Roqua is to grow wines that identify themselves with the land, that reflect their particular location, in the Massís del Garraf, with a singular soil, a distinct climatology, the influence of the Mediterranean sea, the forest, the vegetation… all in all, that express a differentiated terroir.

JOT SUMOLL MASIA DE LA ROQUA WEB

Området og jordbundsforhold

Jordbundsforholdene  for Masia de la Roquas vine er karakteristiske for Massif del Garraf  med ler-og kalkholdige jorde med masser af kalksten. Denne type jord giver vinene en stor personlighed og karakter med velafpasset syre og et godt potentiale for lagring.

Klimaet

Klimaet ved Masia de la Roqua er typisk Middelhavsklima. De får kun ca 450 mm regn om året, hvilket er mindre end de omkringliggende vingårde. Somrene er særdeles varme men briserne fra havet 8 km væk bevirker, at temperaturerne ikke bliver ekstreme og samtidig betydelige forskelle mellem dag- og nattemperaturerne. Vintrene er kølige med temperaturer ned til under 0 oC om morgenen. Der er ofte sne men kun i små mængder.

I foråret opstår der ofte senfrost. Dette fænomen bevirker, at der optræder temperaturer under 0 oC efter blomstringen af vinstokkene. Selvklart kan dette have store konsekvenser for årets eller endog det efterfølgende års høst.